Kotisivut yhtyeille ja artisteille

Kuvittele, että yhtyeesi olisi päässyt sille tasolle että olette jo soittamassa paikallisissa tiloissa oman ajankulunne sijaan palkkioita vastaan. Tämä on ensimmäinen askel kohti unelmaa musiikista työpaikkana, mutta todellisuus iskee äkkiä vasten kasvoja kun palkkioista aletaan laskemaan pois koko sirkuksen pyörittämiseen tarvittavia kuluja. Tarvitaan harjoittelutiloja, auto jolla kuljettaa soittimet ja muu tarvittava oheisirtaimisto, varatarvikkeet ja jos ei kaikkea saa itse tehtyä, pitää avustajille saada maksettua. Eikä toki olisi pahitteeksi jos omatkin laskunsa onnistuisi kuittaamaan, mutta palkkiot eivät yksinkertaisesti riitä. Mikä siis neuvoksi? Tarvitsette näkyvyyttä, joka auttaa suurempiakin tapahtumia löytämään kykynne ja tuomaan sen julki.

Harrastuksesta unelmien toteuttamiseen

Suosio ei tapahdu yön yli, eikä taatusti itsestään ilman että sille mitään tekee. Jokainen kuuluisuuteen noussut muusikko on joutunut aloittamaan pohjalta ja miettimään miten nimensä onnistuisi nostamaan suuren yleisön tietouteen. Nykyään tuon tavoitteen saavuttaminen on kuitenkin helpottunut Internetin ansiosta suuresti, sillä fanilaumaansa voi alkaa metsästää virtuaalisesti. Tähän tarkoitukseen sosiaalinen media on täydellinen valinta, mutta ennen sen hyödyntämistä tarvitsee olla jotain mitä siellä sosiaalisessa mediassa esitellä. Tarvitsette kotisivut. Mikäli omasta joukosta ei löydy nettitaitajaa, kannattaa itse keskittyä suosiolla omaan musiikkiinsa, ja katsastaa Yhtyeiden kotisivuihin erikoistuneet yritykset ja niiden tarjonta. Kun antaa ammattilaisen hoitaa homman kotiin, voi olla varma että saa omalle yhtyeelleen täydellisesti sopivan paketin.

Menestykseen ei kuitenkaan ole oikopolkuja

On kuitenkin hyvä olla täysin sokeasti luottamatta pelkästään Internetin tuomiin mahdollisuuksiin, sillä oma musiikki on ja pysyy sinä tärkeimpänä elementtinä. Omia kotisivujaan kannattaakin ajatella enemmänkin osana koko koneistoa, työkaluna joka auttaa tavoitteiden saavuttamisessa. Pelkästään yhteen asiaan tarrautuminen johtaa nopeasti sen tärkeimmän osuuden laiminlyöntiin, ja lienee sanomattakin selvää että näin kaatuu koko korttitalo itsensä päälle. Internet on auttanut monen musiikkiuraansa aloittelevan todelliseen tähteyteen, ja niin se tulee tulevaisuudessakin tekemään, mutta kyseessä on silti suorastaan kaksiteräinen miekka. Mutta kun muistaa hoitaa hommat maltilla ja ottaa ammattilaisten neuvoista vaarin, voi varmistua siitä että saa rahoilleen asiallista vastinetta ja pääsee edistämään omaa unelmaansa. Parhainta onnea tuleviin koetuksiin, ja rock on!