WordPress-nettisivut

Luo nettisivut helposti itse WordPress-julkaisujärjestelmällä
Vuonna 2003 julkaistu WordPress on mullistanut bloggauksen ja kotisivujen maailmaa. WordPress on alkujaan blogiohjelma, mutta sitä käytetään nykyään yhä enemmän kaikenlaisten kotisivujen luomiseen. WordPress toimii hyvin myös CMS-ohjelmana (Content Management System), sillä siihen on tullut hyvällä tahdilla käyttökelpoisia lisäosia. Ohjelmaa voi käyttää niin pienyrittäjän kotisivujen luomiseen kuin erilaisten uutissivustojenkin perustana. WordPress on toimiva ratkaisu pienyrittäjälle, jonka nettisivut eivät ole monimutkaiset. Se sopii ihanteellisesti muutaman staattisen sivun ja aloitussivun sekä uutissivun hallintaan, mutta sitä voi toki käyttää myös huomattavasti monimutkaisempienkin nettisivujen sisällön rakentamiseen. Jos et halua tuottaa itsellesi harmaita hiuksia html-koodauksen parissa ja keskityt mielelläsi yrityksen ydinliiketoiminnan hoitamiseen, WordPress tarjoaa jouhevan ratkaisun nettisivujen ylläpitoon. Se onkin todella yleinen ratkaisu ja on käytössä jo 15 %:ssa aktiivisista nettisivuista koko maailmassa.

 

Avoin ja ilmainen ohjelmisto
WordPressin lanseerasivat alun perin b2/cafelogin muodossa sen kehittäjät Matt Mullenweg ja Mike Little, ja ohjelmisto on siitä lähtien edennyt vapaaehtoisten koodaajien kehittämänä. Joulukuussa 2014 ohjelmistosta julkaistaan jo versio 4.1. Järjestelmän lähdekoodi on avoin, mikä tekee siitä ohjelmistona ilmaisen. Toisin kuin monien muiden ohjelmistojen kohdalla, sen käytöstä ei peritä erillistä lisenssimaksua. Kaikki teksti-, kuva-, video- ja mediamateriaali lisätään WordPress-julkaisujärjestelmään nettiselaimen kautta. Ohjelman käyttö edellyttää siis aina internet-yhteyttä, jotta pystyisit muokkaamaan kotisivujesi sisältöä reaaliaikaisesti. Käyttö on todella yksinkertaista ja voit tehdä päivityksiä vaikkapa omalla älypuhelimellasi – ainoa edellytys järjestelmän toimivuudelle on riittävän kehittyneet laitteet ja hyvä nettiyhteys. WordPressin helppokäyttöisyys perustuu siihen, että se on kehitetty alun perin bloggausta varten, ja se on helppo jakaa tarvittaessa myös muiden käyttäjien ja päivittäjien kanssa. Ohjelmiston parissa työskentelee jatkuvasti useita satoja vapaaehtoisia koodaajia, joten se seuraa kiinteästi aikaansa, ja hyödyt aina uusimmista jipoista kotisivuja suunnitellessasi. WordPress on myös erittäin turvallinen käyttää, kunhan valitset salasanan oikein. Sen tietoturvaa päivitetään jatkuvasti. Lisäksi bonuksena voidaan kertoa, että WordPress tarjoaa ihanteellisen mahdollisuuden hakukoneoptimointiin ja takaa siten sivustosi näkyvyyden jo pelkän hakusanaoptimoinnin kautta.WordPress-nettisivut 1

 

Miten opit käyttämään julkaisujärjestelmää
WordPressiin on peruspaketin lisäksi saatavilla useita toiminnallisia lisäosia (noin 30 000), joista osa on maksullisia. Suositeltavia lisäosia pienyritykselle ovat esimerkiksi W3 Total Cache, Yoast WordPress SEO, Easy SMTP Mail, Revolution Slider, Contact Form 7 ja Duplicator. Julkaisujärjestelmään on myös saatavilla runsas määrä tutoriaaleja, jotka helpottavat ohjelman käyttöä ja erityisesti lisäosien toiminnan omaksumista. Jos et ole vielä tietotekniikan ammattilainen, ei hätää, sillä ohjeiden avulla pääset aina monta askelta eteenpäin! WordPress järjestää myös tapaamisia ohjelman kehittämisestä kiinnostuneille. Löydät WordPressin myös Twitteristä: näin pääset tarvittaessa seuraamaan ajankohtaista keskustelua.